Könyvek

Rovatok

Egyebek

Értékelés | Dolgozni a világbékén

by - csütörtök, július 06, 2023

 

"Anya: I want a silenced pistol!
Loid: If we see one on sale."

 



Fülszöveg:


An action-packed comedy about a fake family that includes a spy, an assassin and a telepath! 

Master spy Twilight is the best at what he does when it comes to going undercover on dangerous missions in the name of a better world. But when he receives the ultimate impossible assignment-get married and have a kid-he may finally be in over his head! Not one to depend on others, Twilight has his work cut out for him procuring both a wife and a child for his mission to infiltrate an elite private school. What he doesn't know is that the wife he's chosen is an assassin and the child he's adopted is a telepath!

Pro-infó:

A bejegyzés a Színek hete zöld napjára készült.

Élménybeszámoló:

A történet szerint Westalis és Ostania között hidegháború van, amit egy nagyobb hatalmú elit meg akar szüntetni, méghozzá vérontással! Hogy ez ne történjen meg, az egyik legeredményesebb kém, Twilight, megbízást kap, hogy férkőzzön a kulcsfontosságú személy közelébe, aki csak iskolai események alkalmával közelíthető meg; így a feladat adott: feleség és gyerek kell, lehetőleg egy hét alatt. Így kerül kapcsolatba Anyával, a telepata kislánnyal, aki csak otthont szeretne és a titokban bérgyilkos, de egyébként tündéri személyiségű Yorral, akinek szintén jól jönne egy fedősztori. Ezek után indulhat a versenyfutás az idővel a világbékéért!

A Spy x Family széria rövid idő alatt ért el animés körökben nagy sikereket. A Tiktokon megosztott részletek alapján ígéretesnek tűnt, úgyhogy belenéztem a sorozatba és elolvastam a manga első részét és rájöttem, hogy megérdemli a szeretet, mert ez a sorozat jó!

Mutatom, pontokba szedve, hogy miért:

Kémek és hidegháború, izgalmas háttér

Alapvetően elvagyok a kémtörténetek nélkül is, tehát nem kedvencem a műfaj, de a Spy x Family mégis elérte, hogy legalább egy ilyen típusú történet is a kedvenceim közé kerüljön. A manga alapja egy hidegháború, amiben kémünk, Twilight, vagyis Loid Forger próbálja a békét fenntartani különféle küldetések teljesítésével. Bár két fiktív ország között húzódik ez a puskaporos konfliktus, deja vu-m volt többször is, ahogy szembesültem ezzel, a mangaka szépen merít a történelmi eseményekből. Yor, a bérgyilkos hölgy esetében is találkozhatunk vele, hiszen bárki könnyen gyanússá válhat és rásüthetik, hogy kém, amit, mint jó ügyekért tevékenykedő bérgyilkos, nem engedhet meg magának.

Az alapszituáció

Alapvetően az első rész azzal foglalkozik, hogy a főkarakterek a helyükre kerüljenek - Anya, Yor és Loid - és bár a későbbiekben lesznek még kulcsszemélyek, ők hárman a legfontosabbak. Loid megkapja a feladatát, az Operative Strixet, és azon kezd el dolgozni, amihez társul egy telepata Anya, egy bérgyilkos Yor és ő, aki szintén rejtegeti az igazi hivatását, pszichiáternek adja ki magát. Párhuzamosan kell Loidnak megoldania a családfő és a kém szerepét és ez sokszor viccesen történik meg. Egyikük sem tud a másikról semmit, fedik rejtett énjeiket, de egyre jobban alkalmazkodnak egymáshoz és próbálnak belesimulni a hagyományos családi szerepekbe. Sejtem mi lesz a vége az egésznek és alig várom, hogy odáig eljussunk!

A történetvezetés feszes, egy iszonyúan izgalmas történetről van szó és ez a későbbiekben szintén igaz marad.



Apropó, humor

Iszonyúan szeretem a sorozat humorát, amit a mangaka sokszor vezet be, hogy oldja a feszültséget, könnyeddé téve egy alapvetően sötét témát. Általában Loid merevsége és profizmusa kerül szembe az életteli Anya gyermeki jelenlétével, vagy később Yor jellemével, esetleg egy-egy probléma megoldása is válhat a kacagás okává. Szóval számomra ez a széria legerősebb vonása, egyszerűen imádom a humorát és párszor sikerült megnevettetnie, a kedvenc jelenetem pedig a lánykérés és a szülői felvételi, amin végig szakadtam. Sikerült teljesen kikapcsolnia és nagyon jól szórakoztam az egészen.

Karakterek

A humor mellett a manga másik erőssége a karakterekben rejlik, bár nélkülük nem is igazán működne ez a történet. A mangaka egyedi személyiségeket varázsolt a lapokra. Loid a szupersztár kém, aki a legjobb és régen elhagyta igazi személyazonosságát, hogy minden tudását a béke érdekében vesse be. Ő kicsit merev és szörnyen okos, teljesen ellentéte Yornak, aki kedves, erős, de kicsit naiv. A kapcsolatuk alakul szépen lassan és bár sejtem mi lesz végül, reménykedem, hogy tényleg igazam lesz! Anya sokszor adja a humor forrását, vagy egy-egy helyzet megoldását, sokszor segít úgy a felnőtteknek, hogy ők észre sem veszik azt. Ő az, aki otthont szeretne és annyira aranyos és ártatlan, hogy mindannyian drukkolunk neki, hogy ez végre összejöjjön és egy igazi család része lehessen. Úgyhogy tele a manga szívmelengető családi pillanatokkal, ezért eléggé komfortos olvasmány a számomra még ma is.

Rajzstílus

Tetszik, tetszik a rajzstílus, de az anime most jobban bejött!


Úgyhogy összességében annyit tudok róla írni, hogy imádom ezt a részt és a sorozatot is! Igazi komfort olvasmányom! Azon olvasóknak ajánlom akik szeretik ha egy történet pörög, kedvelik a kémes sztorikat, nem vetik meg a humort és szeretnék hagyni, hogy megérintse a szívüket egy történet a családról.

Tehát 5 / 5 pont, vagyis

nagyon szerettem.

Ítéletem:

Nagyon szerettem

5 / 5 pont

Kedvenc ötletem: 
❥ A lánykérés, a legjobb eddig!

Ajánlott évszak az olvasásra: 
❥ nyári



Szerző: Tatsuya Endo
Cím: Spy x Family 1.
Illusztrátor: Tatsuya Endo
Sorozatcím (kiadói): -
Sorozatcím: Spy x Family
Rész: 1.
Következő rész címe: Spy x Family 2.
Angol megjelenés: 2020
Fordító: Casey Loe
Oldalszám: 220 oldal
Kiadó: VIZ Media
Megjelenés: 2020
Ár: 9.99 $ 

Kategória: akció, angol nyelvű, antihős, család, férfi főszereplő, gyilkosság, halál, humoros, japán szerző, maffia, manga, női főszereplő, sorozat része, titkosszolgálat (moly.hu)





Kép forrása: Spy x Family anime

Köszönöm, hogy elolvastad!



You May Also Like

0 komment